Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
16%
korting
Yucca Gloriosa - Tuinplant - ↕40-60 cm - Ø26cm
Yucca Gloriosa - Tuinplant - ↕40-60 cm - Ø26cm 2
Yucca Gloriosa - Tuinplant - ↕40-60 cm - Ø26cm 3
Yucca Gloriosa - Tuinplant - ↕40-60 cm - Ø26cm 4
Exclusief online

Yucca Gloriosa - Tuinplant - ↕40-60 cm - Ø26cm

  • Maak je huis en tuin gezellig met planten
  • Verstuurd in speciaal ontwikkelde verzenddoos voor planten
  • Vers van de kweker

Toon specificaties

65,

95

54,

95

per stuk(s) 54,95

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:

Vaste plantenTrendyplants producten

Productomschrijving

Productinformatie:

De Yucca Gloriosa is een prachtige en opvallende toevoeging aan elk landschap. Deze plant, ook bekend als de Gloriosa-lelie of de Spanish Dagger, is afkomstig uit Noord-Amerika en staat bekend om zijn opvallende zwaardvormige bladeren met een opvallende variegatie. De Yucca Gloriosa is een langzaam groeiende, groenblijvende plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. Met zijn elegante uitstraling en gemakkelijke verzorging is deze Yucca een favoriet onder tuiniers.

Unieke variatie: Unieke Karakteristieken

Let op! Houdt er rekening mee dat de hoogte van de Yucca kan variëren tussen 40 en 60 cm, vanaf de onderkant van de pot tot het hoogste punt van de plant. Elke plant heeft zijn eigen unieke groeipatroon, waardoor de hoogte kan variëren bij levende producten! De productafbeelding dient slechts als voorbeeld; elke plant is uniek, waardoor jij een uniek exemplaar ontvangt, dat zich onderscheidt van de rest! Deze plant heeft van nature scheuren en bruine randen in de bladeren!

 

Verzorging:

Het verzorgen van de Yucca Gloriosa vereist niet veel moeite, maar enige aandacht voor zijn behoeften zal resulteren in een gezonde en weelderige plant. Hier zijn enkele belangrijke verzorgingstips voor deze prachtige Yucca:

Licht en plaatsing: Plaats de Yucca Gloriosa op een locatie met helder, indirect zonlicht. Deze planten gedijen goed bij veel licht, maar vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag, om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

Water geven: Geef de Yucca Gloriosa regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen. Deze planten houden niet van te veel vocht en zijn gevoelig voor wortelrot, dus wees voorzichtig om overbewatering te voorkomen. In de wintermaanden kan de watergift verminderd worden.

Bodem en pot: Gebruik een goed drainerende potgrond die vocht vasthoudt maar tegelijkertijd overtollig water snel afvoert. Een pot met drainagegaten aan de onderkant is essentieel om te voorkomen dat water zich ophoopt rond de wortels. Verpot de Yucca Gloriosa indien nodig om de paar jaar om de groei te stimuleren.

Temperatuur en luchtvochtigheid: Deze Yucca is redelijk tolerant ten opzichte van verschillende temperaturen, maar geeft de voorkeur aan warmere omstandigheden. Houd de omgevingstemperatuur bij voorkeur tussen 15°C en 25°C. De Yucca Gloriosa gedijt goed in normale huishoudelijke luchtvochtigheid.

Voeding: Geef de Yucca Gloriosa tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) om de paar weken een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

EAN:
  • 8721081695399

Specificaties

  • Technische kenmerken
    Hoogte volgroeid
    250 cm
    Indicatie eetbaar
    Indicatie windgevoelig
    Hoogte
    50 cm
    Bestand tegen vorst tot
    -7 graden celsius
  • Uiterlijke kenmerken
    Indicatie bladhoudend
    Bladkleur
    Groen
    Potmaat
    i
    26 cm
  • Toepassing
    Instructie watergeven
    i
    Weinig
    Instructie zon/standplaats
    i
    Volle zon
    Insectenlokkend
    Groeiwijze
    Anders
    Aanplantperiode
    Lente/Voorjaar
    Kleurbehandeld

Alternatieven

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten