Bodemschimmel Concentraat - Organifer - 1 L Voor 1000 M2
- Effectief tegen bodemschimmels zoals verticillium
- Gebruiksvriendelijke toepassing, preventief of curatief
- Natuurlijke verdedigingsversterker voor wortels, bladeren, bodem
- Veilig voor mens, dier en milieu
- 100% natuurlijke en op planten gebaseerde formule
Toon specificaties
39,
99Productomschrijving
Soil Fungi Bodemschimmel Concentraat bestaat uit een hooggeconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten en heeft een preventieve werking bij bodemschimmels zoals verticillium (verwelkingsziekte), pythium (kiemplantenziekte) en fusarium (voet- en wortelrot). Het product ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij invloeden van buitenaf, in de bodem en bij de wortels. Soil Fungi Bodemschimmel Concentraat is van natuurlijke en plantaardige oorsprong en is niet giftig voor mens, dier en milieu.
Goedgekeurd voor de biologische en ecologische tuin. Soil Fungi Bodemschimmel Concentraat i wordt opgenomen door het blad van het gewas en de bodem. Dankzij de aanwezige wortelstimulerende en gewasverzorgende bestanddelen zullen wortels, bladeren en bodem een verhoogde weerstand en een eigen afweersysteem ontwikkelen. De ingrediënten in het product hebben, naast een bodemverbeterende en een plantversterkende werking, een indirect effect op schadelijke bodemschimmels.
Eigenschappen
✔ Uiterst effectief bij schadelijke bodemschimmels
✔ Eenvoudig toe te dienen en gebruiksvriendelijk
✔ Bij verticillium, pythium en fusarium
✔Bij verwelkingsziekte, kiemplantenziekte, voetrrot, wortelot
✔ Wortels, bladeren en bodem ontwikkelen een natuurlijk afweersysteem
✔ Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren
✔ Zowel preventief als curatief inzetbaar
✔ Veilig voor mens, dier en milieu
✔ Stimuleert groei, de vitaliteit en weerbaarheid van de plant
✔ 100% natuurlijk en plantaardig
Gebruiksaanwijzing
Goed schudden voor gebruik. Start een preventieve behandeling vanaf maart. Na 4 weken herhalen. Geschikt voor de siertuin, moestuin en kuipplanten d.m.v. aangieten, bodembehandeling of spuiten. Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden. Voor een optimale werking zijn vochtige omstandigheden een vereiste. Anders is beregenen een noodzaak (10mm)
▶ Aangieten:
Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben. Los 50 ml op in 2,5 liter water (voor 25 m²). Begiet met deze oplossing de grond. Hierna voldoende naregenen met ruim water (10mm)
▶ Bodembehandeling:
Los 50 ml op in 2,5 liter water. Dien de oplossing toe in de grond bij de haarwortels van de plant. Maak met een steel gaatjes van circa 15 cm diep (0 stuks per vierkante meter worteloppervlak). Giet hierin ongeveer 250 ml oplossing en maak de gaatjes weer dicht.
▶Spuiten:
Gebruik/Hoeveelheid/Oplossing/Oppervlakte
Preventief – lichte aantasting/10 ml/0,5 tot 1 liter water/10 m²
Curatief – zware aantasting/20 ml/0,5 tot 1 liter water/10 m²
Bewaren
Buiten direct zonlicht op een koele en donkere plaats blijft dit product, ook na opening, meer dan een jaar zonder verlies aan kwaliteit houdbaar.
Achtergrondinformatie
Verticillium – verwelkingziekte
Schadelijk in diverse gewassen: acer, catalpa, cotinus, fraxinus, tilia en ulmus, en vruchtbomen zoals o.a. prunus. Daarnaast zijn rozen, veel sierstruiken, vaste planten en zomerbloemen vatbaar. Bladeren verwelken en takken sterven plotseling af. Lager in de aangetaste takken is een ringvormige olijfgroene, paarsgrijze tot bruine verkleuring zichtbaar in het hout. Verticilliumsymptomen ontstaan in de loop van het groeiseizoen en zijn vaak pas laat in het groeiseizoen op grotere schaal te zien. Daardoor worden ze nogal eens over het hoofd gezien of toegeschreven aan een vroege herfst.
Pythium – kiemplantenziekte
Pythium wordt beschouwd als een ‘zwakteparasiet’ die alleen planten kan besmetten wanneer ze te lijden hebben onder suboptimale omstandigheden of stress: te veel water, te hoge of te lage temperaturen of plotselinge temperatuurwisselingen. Pythium aphanidermatum komt vooral voor bij een relatief hoge temperatuur van de bodem of het irrigatiewater. Pythium aphanidermatum komt meestal voor bij jonge planten en de schade is ernstiger bij jonge gewassen. Pythium tast wortels aan, met name die van kiemplanten. Geïnfecteerde planten blijven achter in groei. Kiemplanten vallen weg, vandaar de naam kiemplantenziekte.
Fusarium – voet- en wortelrot
Fusarium oxysporum f. sp. radicis-lycopersici is een schimmelziekte die in het verleden in de teelt van tomaten grote schade aanrichtte. De ziekte is te herkennen aan kleine dode plekjes op het wortelstelsel. In een later stadium worden de wortels bruin en rotten ze weg. De plant blijft achter in groei en verwelkt in een later stadium.
- 8719958998537
Specificaties
- Algemeen
- Binnen/buitengebruiki
- Buiten
- Indicatie EU toegestane meststof
- Tekst type aanduiding meststoffen
- Tuinmeststof
- Grondsoort
- Humus
- Type plant
- Moestuinplanten
- Indicatie biologisch
- Type bemesting
- Vloeibaar
- catspec_garden_fertilizer_approval_number
- N/A
- RHP keurmerk
- Binnen/buitengebruik
- Technische kenmerken
- Hoogte
- 20 cm
- Breedte
- 20 cm
- Rendement per verpakkingi
- 1000 m²
- Materiaaleigenschap
- Natuurlijk
- Indicatie nitraathoudende meststof
- Diepte
- 20 cm
- Rendement condities
- 1000 m2
- Indicatie meststof
- Type ingrediënt
- Houd er rekening mee dat het product moet worden toegepast op gazon- en tuinbehoeften. Het product is geen voedsel voor mensen of dieren.
- Volume
- 1 l
- Uiterlijke kenmerken
- Substantie
- Concentrate