Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Menu

Verf bewaren of weggooien

Je hebt muren, kasten of kozijnen voorzien van een nieuwe lik verf en hebt overal nog wat van over. Dit kun je bewaren om toekomstige verfschade bij te tippen, of weggooien als het niet meer goed is. Lees hier hoe je dat doet!

Je hebt muren, kasten of kozijnen voorzien van een nieuwe lik verf en hebt overal nog wat van over. Dit kun je bewaren om toekomstige verfschade bij te tippen, of weggooien als het niet meer goed is. Lees hier hoe je dat doet!

Bekijk alle verf
blauwe verf in blik
Ga snel naar

Verf bewaren

Houdbaarheid van verf

Verf kun je prima bewaren. Ongeopende waterverdunbare verf is minstens één jaar houdbaar en gooi je weg als het begint te stinken. Verf verdund met terpentine is ten minste twee jaar houdbaar. De droogtijd kan dan wel langer worden, aangezien de werking van bepaalde stoffen kunnen afnemen. Een pot verf is verkrijgbaar in veel verschillende maten, schat daarom vooraf goed in hoeveel je nodig hebt. Dat scheelt geld én klein chemisch afval. 

 

Een half blik of meer bewaren

Heb je veel verf over na je klus? Bedek de blikken met huishoudfolie en druk de deksel goed aan. Houd de dichte pot kort even op z'n kop zodat de rand helemaal afgesloten is. Verf is namelijk het langst houdbaar als de verpakking luchtdicht is afgesloten. Vergeet niet om een sticker met kleurinformatie én datum van laatste gebruik op het blik te plakken. Zo weet je altijd of de verf nog bruikbaar is.

Minder dan een half blik bewaren

Wanneer je slechts wat restjes over hebt, kun je de verf het best even overgieten in een klein blik of glazen (jam)potje. Zo staat het niet in de weg en kun je verfschade snel bijwerken als het nodig is.

 

Geef verf een vorstvrije plek

Verf blijft het best bij een constante temperatuur boven de 5 °C. Een vorstvrije, donkere plek zoals een kelder, kast of garage is perfect. Zodra waterverdunbare verf aan lagere temperaturen wordt blootgesteld, krijgt het een korrelige structuur en kun je het niet meer gebruiken.

Zo gooi je verf weg

Heb je de verf niet meer nodig? Verkoop of doneer het! Is de verf niet meer goed? Gooi het netjes weg. Verf valt onder klein chemisch afval en moet op de juiste manier ingeleverd worden. Dit voorkomt gevaar voor vuilnisophalers en lucht-, bodem- en watervervuiling.

Verf weggooien:

  • Klein chemisch afval zoals vloeibare verf lever je gratis in bij de milieustraat of afvalscheidingsstation van je gemeente. Hier wordt het duurzaam verwerkt.

  • Lege, opgedroogde verpakkingen van klein chemisch afval (zoals lege flessen terpentine, wasbenzine, kwastreiniger en lege verfblikken) kun je gewoon bij het restafval doen.

 

Onze populairste verf

Je hebt bij ons keuze uit een ruim assortiment verf. Moeite met kiezen? Ga voor een van onze populairste producten!

Bekijk alle verf

Verf special

Verf special

Elke kamer in het huis is om de zoveel tijd toe aan vernieuwing. Een snelle én effectieve manier is een likje verf. In deze special brengen we je op nieuwe ideeën en laten we je natuurlijk ook zien hoe je dit het beste aanpakt.

Bekijk de special

Meer over verf

Kwasten en verfrollers schoonmaken

klustip

Kwasten en verfrollers schoonmaken

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten