Filteren
Bezorg- en ophaalopties
Kortingsacties
Verkocht door
Minimale beoordeling
Prijs (€)
Merken
Solderen is een precies klusje. Daarom ben je altijd gebaat met hoogwaardige soldeeraccessoires. Precies daarvoor heeft Praxis op deze pagina gezorgd. Hier vind je enkel de beste soldeeraccessoires aan de beste prijzen.
De Praxis soldeeraccessoires
Zoek je eerst nog een degelijke soldeerbout, dan sturen we je graag door naar onze afdeling soldeerbouten. Die vind je terug bij het gereedschap en installatiemateriaal en bij het elektrisch gereedschap. Je vindt er bouten, pistolen, lampen, onderdelen en handige totaalsets van soldeer-gereedschap: op gas of elektriciteit, voor intensief of minder intensief gebruik. Zo kun je alvast het juiste basismateriaal kiezen voor jouw klus. Wanneer het op solderen aankomt, is dat het halve werk.
Bij de andere helft word je uiteraard geholpen door je eigen kunde, maar ook door de keuze van de juiste accessoires. Hiervoor biedt Praxis je een rijk assortiment van topmerken zoals Dremel, Bison, C&K, Express, Griffon, Virax en Welco: van soldeervloeistof tot soldeerdraad, van gaspatronen tot specifieke staven. Verder werd ook aan cruciale vervangstukken gedacht, net zoals aan houders, regelaars, express bouten, rubber-darmen, brander-koppen en nog eens zoveel meer.
Je Praxis soldeeraccessoire gebruiken
Solderen is simpel gezegd het samenbrengen van metalen. Je hebt hiervoor niet enkel je soldeerbout nodig, maar dus ook diverse accessoires. De voornaamsten zijn de soldeervloeistof (ook flux genoemd) en het soldeermetaal (draad of staaf). De vloeistof is daarbij meestal een mengsel van lood en tin, maar er bestaan ook andere mengsels, al naargelang de aard van je klus. Het moet ook worden opgemerkt dat sommige metalen (aluminium en chroom) niet (zomaar) te solderen zijn.
Verder maakt men een onderscheid tussen hard en zacht solderen. Hierbij speelt de smelthitte een centrale rol, net zoals de uiteindelijke functie van je creatie. Bij zacht solderen kan de smelthitte maximaal 450 graden Celsius bedragen. Deze techniek wordt onder andere gebruikt voor het solderen van elektrische bedrading. Bij hard solderen kan de temperatuur oplopen tot 700 graden. Deze techniek vereist een gasbrander en dient voor het creëren van verbindingen die een zware belasting moeten ondergaan (bijvoorbeeld in machines). Wat je ook gaat solderen, het is belangrijk dat je de juiste soldeerdraad kiest. Hiervoor kun je je best even informeren bij onze kenners.
Tot slot mag je tijdens het solderen nooit je veiligheid uit het oog verliezen. De warme soldeervloeistof kan namelijk opspatten en brandwonden veroorzaken. Veiligheidsbril en werkhandschoenen zijn dan toch wel het minste dat je kunt doen.