Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
Menu
  1. Terug naar Home
  2. Terug naar Gereedschap & werkplaats
  3. Terug naar Elektrisch gereedschap
  4. Terug naar Detectiegereedschap

Detectiegereedschap

Filteren


Sorteren op:
i

    Categorieën

    Bezorg- en ophaalopties

    Prijs (€)

    tot

    Minimale beoordeling

    Merken

    Verkocht door

    Kortingsacties

25 producten
Sorteren op:
i


Bosch detector Truvo

Bosch detector Truvo

Thuisbezorgd / Ophalen

49,

99
Velleman Metaaldetector, waterdichte zoekspoel 16 cm, analoge meter,, 75 dB

11%

korting

Velleman Metaaldetector, waterdichte zoekspoel 16 cm, analoge meter,, 75 dB

Thuisbezorgd

64,

95

57,

50

  1. 1
  2. 2

Voor elke klus, de juiste detectoren

Ken je dat gevoel van een ingewikkelde klus, die bijna afgerond is en net als je het laatste gat in de muur boort.... Raak je een waterleiding. De woonkamer loopt langzaam vol en daar sta je dan, met je tube plamuur verdrietig naar dat gat in de muur te kijken. Op dat moment had je gewild dat je een goede detector bij de hand had. Een leidingzoeker had je namelijk een heleboel problemen kunnen besparen. Dat zijn de scenario's die detectoren kunnen voorkomen: Het vinden van de aansluiting waar spanning op staat met een spanningszoeker of spanningstester voorkomt dan misschien geen natte voeten, maar kunnen je wel een schokkende verrassing besparen. De beste detectoren vind je natuurlijk gewoon hier, bij Praxis.

Wanneer gebruik je een spanningsmeter of leidingzoeker?

Hoewel het gebruik van een spanningsmeter of leidingzoeker voor de hand ligt, is niet iedere klusser bekend met de multimeter of Volt-Ohm meter. Dit handige stuk meetgereedschap stelt je in staat om exact te bepalen wat de spanning, stroom en de weerstand binnen een elektronisch circuit is. Handig als je een fout of probleem op wilt sporen of indien je simpelweg benieuwd bent naar de werking. Een spanningstang heeft grotendeels dezelfde functionaliteit, maar is specifiek geschikt om stroom te meten in situaties waarbij de geleiders niet onderbroken mogen worden. Andere handig, en zeldzamere, detectoren zijn bijvoorbeeld thermo- en multidetectoren, waarbij de eerste warmtebronnen identificeert en de laatste allerlei onderliggende structuren kan detecteren. In alle gevallen is een detector in een gereedschapskoffer een teken van een klusser die zich goed voorbereid op een klus en gestructureerd, geïnformeerd te werk gaat.

Hoe gebruik je detectoren juist?

Doordat detectoren in vele verschillende varianten verkrijgbaar zijn, is er geen eenduidige aanwijzing te geven voor het gebruik. De meest gangbare varianten, de leidingzoeker en de spanningstester, zijn echter zeer gemakkelijk in het gebruik. Een spanningsmeter bijvoorbeeld, vereist simpelweg dat je de bijgeleverde contacten in aanraking brengt met de punten waartussen je spanning probeert vast te stellen. Een leidingzoeker of wallscanner plaats je simpelweg op het oppervlak dat je wenst te testen, waarna een display je verteld of - en, afhankelijk van het model, wat - er zich onder het oppervlak bevindt. Klinkt simpel, toch? Over het algemeen zijn detectoren ook bijzonder gemakkelijk in het gebruik, wat het voor veel klussers ook een zinvolle investering maakt. Fouten maken is immers duur.

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten