Filteren
Bezorg- en ophaalopties
Kortingsacties
Verkocht door
Merken
Minimale beoordeling
Prijs (€)
Type materiaal
Geschikt voor vochtige ruimtes
Materiaal
UV-bestendigheidi
Niveau van waterbestendigheidi
Geschikt voor brandklasse
Materiaaleigenschap
Prijs per m²
Isolatiefolie houdt de kou buiten en de warmte binnen
Heb je last van tocht in huis? Gaat er veel warmte verloren via de muren en het dak? Voorkom dat je de verwarming steeds hoger moet draaien en isoleer je huis met isolatiefolie. Dit type isolatiemateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen synthetisch materiaal en een laag aluminium folie. In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen werkt isolerende folie reflecterend. Zo reflecteert het 97% van de stralingswarmte en neemt het slechts 3% op. Hierdoor worden vocht en kou geweerd en blijft je huis in de winter aangenaam warm en in de zomer lekker koel. Isolatiefolie heeft een hoog isolerend vermogen, waardoor je verwarming op een vaste stand kan blijven staan en je kosten bespaart op de energierekening.
De voordelen van isolerende folie
Isolatiefolie is gemaakt van duurzame materialen die lang mee gaan. Door de dunne kwaliteit is de folie zeer flexibel, gemakkelijk verwerkbaar en neemt het weinig ruimte in beslag. Hierdoor kun je de isolerende folie ook goed combineren met ander isolatiemateriaal zoals dakisolatie, wandisolatie en geluidsisolatie. Isolatiefolie kan gebruikt worden om vloeren, spouwmuren, daken, plafonds en gevels te isoleren. Bezit je bijvoorbeeld een huis met kruipruimte? Leg onder je houten vloer en groene isolatieplaten een isolerende folie om te voorkomen dat de vocht van onder in de planken kan trekken. Praxis biedt de keuze uit verschillende isolerende folie van merken als Kelfort, Meuwissen en Rockwool. De folies worden geleverd op rollen van 5 tot 50 m.
Hoe breng ik isolatiefolie aan?
Zelf aan de slag met isolatiefolie? Om de stralingswarmte optimaal te reflecteren, laat je minimaal 20 mm ruimte tussen het isolatiefolie en de muur. Zo creëer je een strook stilstaande lucht, waardoor de condens van buitenaf niet meteen op het isolerende folie slaat. Gebruik houten klosjes om het isolatiefolie van de muur te scheiden. Moet je lastige hoekjes isoleren? Met een mes of schaar snijd je de isolerende folie eenvoudig op maat, waarna je de stroken bevestigd via nietjes, lijm of speciale afdichtingstape. Voor meer tips over isoleren met isolatiefolie kijk je op voordemakers.nl. Ook kun je makkelijk je ramen isoleren met isolerende raamfolie. Wij leggen je uit je de folie kunt aanbrengen en hoeveel geld je daarmee bespaart.